ORGONITI

UVODNI DIO

Ovim postom započinjem temu o orgonitima i vjerujem da će mnogima biti interesantna. Sa radiestezijske strane već nekoliko mjeseci intenzivno se bavim proučavanjem utjecaja orgonita na štetna zračenja opasna po ljudski organizam (podzemne vode, zračenja iz svemira te tehnička zračenja). 

Do sada sam utvrdio da orgoniti definitivno smanjuju štetni učinak na ljudski organizam svih štetnih zračenja. Dakako, u tom svom ispitivanju morao sam postaviti neke parametre sa svoje radiestezijske strane kako bi to utvrdio. Opće je poznato da se mjerenja štetnosti u radiesteziji izražavaju u krugovima koje čini visak pa sam i ja poseguo za tim jer nije bilo potrebe da 'izmišljam toplu vodu'. Najprije sam to činio pukim brojanjem krugova a kasnije sam te parametre posložio u dijagrame koji se tiču jačine štetnog zračenja, jačine orgonita, opsega djelovanja orgonita te u dijagram opasnosti štetnog zračenja po ljudski organizam pojedinog štetnog zračenja prije i poslije postavljnja orgonita.

Kako su orgoniti s kojima sam provodio ovo ispitivanje te oni koje sam imao i drugdje prilike vidjeti te ih izmjerit, bili različite jačine pojavilo se nešto što se zove 'sastav orgonita'. Kako nisam stručnjak za izradu orgonita a namjera mi je da ovim tekstovima o orgonitima (na neki način) barem malo dam neke smjernice u izradi 'dobrog orgonita za zaštitu čovjekovog organizma od štetnih zračenja', u ovim postovima imat ćete prilike vidjeti fotke orgonita koji su poslužili (a i dalje služe) za ovo istraživanje kao i njihov sastav. Vjerujem da će upravo taj dio biti od pomoći onima koji izrađuju orgonite.

Uz sve to, bit će i nekih mojih usputnih zapažanja o njihovom djelovanju na prostor i slično (npr. komunikacja među orgonitima u prostoru i sl.).

Na kraju ovog uvodnog dijela posebno bi se zahvalio Dejanu Neorčiću koji je prihvatio moju ideju da provedem jedno ovakvo radiestezijsko ispitivanje orgonita na sveopću korist te nesebično ustupio nekoliko doista iznimnih orgonita.


PREGLED ORGONITA

Evo i drugog dijela moje sage o orgonitima. U ovom dijelu predstavljam sastav i dimenzije orgonita koje sam koristio za istraživanje utjecaja orgonita na štetna zračenja koja su opasna za ljudski organizam.

1) PRVI STOŽAC:


DIMENZIJE: 
- širina: cca 9,5 cm
- visina: cca 7 cm

SASTAV:
poliester smola, mesing, grumenje kalcita, špica gorskog kristala u sredini, karneol na vrhu.
JAKOST: vrlo jak
OPSEG DJELOVANJA: oko 3,5m

2) DRUGI STOŽAC:

DIMENZIJE: 
- širina: cca 9,5 cm
- visina: cca 7 cm

SASTAV:  poliester smola, čelik, grumenje kalcita, špica gorskog kristala u sredini, karneol na vrhu.
JAKOST: vrlo jak
OPSEG DJELOVANJA: oko 3,5m

3) TREĆI STOŽAC:


DIMENZIJE: 
- širina: cca 9,5 cm
- visina: cca 7 cm

SASTAV: poliester smola, donji dio je čelik, gornji dio sitni mesing, pri dnu kalciti, sredina je špica gorskog, a na vrhu je zeleni kvarc.
JAKOST: vrlo jak
OPSEG DJELOVANJA: oko 3,5m

4) OKRUGLI ORGONIT - 'EKO ORGONIT':

 
DIMENZIJE: 
- širina: cca 7 cm
- visina: cca 3,5 cm

SASTAV: prirodna smola (kolofonija, kalofonijum), malo pijeska, zelena glina, sitni mesing, komadić kalcita i komadić gorskog kristala.
JAKOST: vrlo jak
OPSEG DJELOVANJA: oko 3,5m

5) PIRAMIDA:


DIMENZIJE: 
- širina: cca 9 cm
- visina: cca 6,5 cm

SASTAV: poliester smola, aluminij, pri vrhu prvo krupniji pa sitni mesing, dno: grumenje kalcita i par komadića gorskog kristala, kralježnica: špica gorskog kristala.
JAKOST: savršen
OPSEG DJELOVANJA: oko 4,5m

6) OSOBNI ORGONIT - 'MALI':DIMENZIJE: 
- širina: cca 2,5 cm
- visina: cca 0,5 cm

ŠIRINA: epoksidna smola, čelični prah, malo srebrne prašine, drobljeni rozikvarci i komadić gorskog kristala u sredini.
JAKOST: vrlo jak
OPSEG DJELOVANJA: oko 3,5m


Gore navedeni pregled orgonita činio je okosnicu istraživanja. Uz njih koristio sam i neke druge koje ću predstaviti u jednom od idućih postova.

U idućoj temi pozabavit ću skalom jačine i opsega djelotvornosti gore navedenih orgonita koju sam kao radiestezist kroz bavljenje s njima utvrdio.

JAKOST ORGONITA

Što se tiče radiestezijskog utvrđivanja jakosti orgonita kao mjernu jedinicu zeo sam ono što je i uobičajeno za radiestzeiju - okretaji viska. To utvrđivanje jakosti radio sam dva puta i to na slijedeći način:

1) izmjeriti snagu orgonita u neutralnom okruženju, odnosno, na mjestu gdje nema štetnih zračenja

2) koliko orgonit smanjuje štetna zračenja kada se postavi u okruženje na kojem postoje iste

Ono što je u svemu iznimno bitno je utvrđivanje skale jakosti koja je morala biti rezultat gore opisanog pod 1) i 2). Prilikom utvrđivanja djelaovnja orgonita na štetno zračenje podzemnih voda koristio sam već utvrđenu skalu koja kaže da je 20-24 okretaja zračenja podzemne vode iznimno pogubno za ljudski organizama (maksimalno duže boravljenje na tom mjestu bez posljedica je maskimalno 7 godina).U početku sam svaki okretaj viska brojao a kasnije sam to utvrđivao putem dijagrama.

Stupnjevi jakosti orgonita podijelio sam na slijedeći način:

1. NIKAKAV = 0-30 okretaja viska
2. VRLO SLAB = 30-60 okretaja viskom
3. SLAB = 60-90 okretaja viskom
4. PROSJEČAN = 90-120 okretaja viskom
5. IZNADPROSJEČAN = 120-150
6. JAK = 150-200 okretaja viskom
7. VRLO JAK = 200-500 okretaja viskom
8. SAVRŠEN = više od 500 okretaja viskom

Krajnji rezultat da li je mjesto na kojem ima štetnog zračenja nakon što se u njegovu blizinu postavi orgonit i dlaje opasno za ljudsko zdravlje utvrđivao sam dijagramom slijedećih vrijednosti:

1. NEMA ZRAČENJA
2. SLABO ZRAČENJE BEZ OPASNOSTI
3. ZRAČENJE A MINIMALNOM OPASNOŠĆU ZA LJUDSKI ORGANIZAM
4. OPASNO ZRAČENJE KOJE TREBA IZBJEGAVATI

Također, posebnu pažnju posvetio sam i opsegu djelovanja orgonita u nekom prostoru. To mjerenje obavljao sam kretanjem s viskom u prostoru u kojem se nalazi orgonit a kasnije sam i za to izradio dijagram koji je sadržavao mjernu jedinicu (npr. centimetar, metar i sl.) i skalu (npr. 1 mwtar, 2 metra itd.)

to bi na primjeru izgledalo ovako: predstalvjeni STOŽAC 2 postavio u prostor koji je izložen tehničkom zračenju repetitora čije se štetno zračenje kreće od 220 (ponekad i 360 okretaja) i izaziva nervozu, depresiju, loše spavanje (dakle, primarno djeluje na psihu čovjeka). Takvo zračenje STOŽAC 2 je nakon desetak minuta smanjio na 16 okretaja a nakon 24 sata na 12 okretaja. Tih 12 okretaja u dijagramu opasnosti zračenja po ljudski život odgovara točki 2 iz gore opisanog, odnosno, SLABO ZRAČENJE BEZ OPASNOSTI. Njegov opseg djelovanja je oko 3,5 metra.

Što se tiče neutraliziranja štetnog zračenja kao najefikasnijim su se pokazali orgoniti snage:

- SAVRŠEN = više od 500 okretaja viskom (kao samostalan u prostoru)
- VRLO JAK = 200-500 okretaja viskom (kao samostalan u prostoru)
- JAK = 150-200 okretaja viskom (dva do četiri komada u prostoru, ovisno o jakosti štetnog zračenja)

Posebno valja istaći da sam za pozitivnu efikasnost smanjivanju djelovanja štetnog zračenja orgonita na tehničko zračenje u nekom prostoru u nekoliko navrata dobio i potvrdu osoba koje borave u tom prostoru (osobe više nisu imale gore spomenute probleme). Tako nešto bila je dobro došla potvrda mjerenja koja su vršena putem viska.

U početku sam mjerenja obavljao s jednim orgonitom - dakle, jedan orgonit na jedno mjesto izvora štetnog zračenja - a kasnije sam počeo kombinirati više orgonita različitog oblika i jakosti (zbog toga i opaska 'samostalan'/2-4 komada' u dijelu teksta koji govori o najefikasnijim orgonitima). No, o tome će biti riječi u nekom od idućih tekstova.

Također, gore opisane dijagrame ću u narednom periodu i priložiti uz ovaj tekst. Također, svi orgoniti koji su predstavljeni (i koji će biti predstavljeni) na ovom blogu dobit će i oznaku 'snage' u jednom od narednih postova.

Efikasnost orgonita (O orgonitima - 4 dio)

 

Što se tiče teme efikasnosti orgonita na štetna zračenja, najbolje je da ju predočim s primjerima nekih štetnih zračenja s kojima sam se pozabavio uz navođenje orgonita koji sam koristio za iste. No, pije toga svakako treba naglasiti da orgoniti niti jedno štetno zračeje neće smanjiti na nulu, odnosno, neće ga u potpunosti neutralizirati. Oni će štetno zračenje svesti na mjeru koja nije štetna za ljudski organizam (osobno do sada nisam čuo za neko sredstvo koje u potpunosti neutralizira utjecaj štetnog zračenja bilo kojeg izvora).

PRIMJERI:

1) ŠTETNO ZRAČENJE REPETITORA - počinjem s ovim pimjerom jer je to bio ujedno i moj prvi pokus s orgonitima i štetnim zračenjima. Dakle, zračenje repetitora iznosi oko 220 okretaja (ponekad i 260-280) i njegov snop tuče u spavaću sobu. Ukućani imaju problema sa spavanjem (nemirno spavanje, često buđenje, znojenje, konstantni umor i neispavanost). Postavljam orgnoti 'STOŽAC 2' (dio teksta 'pregled orgonita'). Zračenje od 220 okretaja odmah je umanjeno na 26 okretaja. Nakon 1h smanjeno je na 12 okretaja. Tu brojku zadržava i nakon 24 sata. Tih 12 okretaja u potpunosti je otklonilo sve tegobe ukućana.
Ukoliko postavimo orgonit 'PIRAMIDA' štetno zračenje odmah je svedeno na 7 i 'čvrsto' ostaje takvo i nakon 1h i nakon 24h. Ukoliko se postavi 'OKRUGLI ORGONIT-EKO ORGONIT' štetnost odmah pada na 20 okretaja a nakon 1h na 14 okretaja što ostaje i nakon 1h te nakon 24h.
U kombinaciji 'STOŽAC 2' te 'OKRULI ORGONIT-EKO ORGONIT' štetnost  odmah spuštaju na 7 što ostaje i nakon 1h te nakon 24h.

Što se tiče tehničkog zračenja trafo stanica koje imamo posvuda oko nas, napominjem da je ono iznimno opasno za ljudsko zdravlje ako se njemu duže vrijem izlažete. To zračenje ponekad prelazi i 500-800 okretaja. U nekoliko navrata ustvrdio sam da za neutralizaciju takvog zračenja treba postaviti 3-6 orgonita tipa 'STOŽAC 2' ili 2-4 orgonita tipa 'PIRAMIDA'. Uglavnom, kao radiestezist nikome ne preporučam boravak u prostoriji na koji djeluje jedno takvo zračenje. Do sada sam uvijek radio premještaj iz takvih prostorija tako da se nisam previše bavio utjecajem orgonita na takvo zračenje. Ono što sam do sada po tom pitanju zaključio je da je za takvo zračenje potrebno imati orgonite jakosti 'SAVRŠEN' ili neke 'gromade' od orgonita koje sam imao prilike vidjeti i koje ću zasigurno barem u jednom tekstu predstaviti.  

2) TOK PODZEMNE VODE - vrlo česta pojava koja izaziva mnogobrojne probleme. U svom radu kao radiestezist najčešće se i susrećem upravo s ovim tetnim zračenjem i njegovim posljedicama na ljudsko zdravlje. U nekoliko navrata susreo sam se s podzemnim tokom čija je štetnost između 68-70 okretaja. To je znimno štetno za ljudski organizam (svojedobno su radiestezisti iz Poljske utvrdili da je maksimalna izdržljivost ljudskog organizma na  vodenom toku od  20-24 okretaja 7 godina). Ukoliko se u prostoriju gdje imamo jedan takav vodeni tok postavi 'STOŽAC 2' njegova štetnost sa 68 okretaja odmah pada na 14 a nakon 1h na 10 što i zadržava nakon 24h. Ukoliko se postavi 'OKRUGLI ORGONIT-EKO ORGONIT' odmah se spušta na 14 okretaja što ostaje i nakon 1h te nakon 24h. Ukoliko se nvedena dva orgonita zajedno postave štetnost tog vodenog toka odmah pada na 6, što ostaje i nakon 1h te nakon 24h.
U kombinaciji, navedena dva orgonita štetnost odmah spuštaju na 10 što ostaje nakon 1h te nakon 24h.

3) HARTMANNOV ČVOR & CURRYJEV ČVOR - u nekoiko navrata susreo sam se i s ovim zračenjima iz svemira koja su iznimno štetna za ljudski organizam, pootovo ako su u kombinaciji s tokom podzemne vode. Po mjerenju koje sam obavio snaga  Hartmannovog čvora je oko 35 okretaja a ista je i za Curryjev čvor. 'STOŽAC 2' njihovo zrčenje spušta na 10 okretaja što je ekvivalent 'minimlanom zračenju bez opasnosti'. U prostoriji gjde je Hartmannov čvor u nekoliko navrata ispitao sam i 'OSOBNI ORGONIT MALI' koje je štetno zračenje sveo n 15 okretaja, odnosno, 'minimalno zračenje bez opasnosti'.

Primjera za efikasnost orgonita ima još, no vjerujem da se jasna slika o njihovoj efikasnosti vidi i iz gore navedenih primjera. 

Uz gore navedeno treba pridodati i nešto za što sam dobio nekoliko upita. Naime, ti upiti glasili su 'KAKO PRAVILNO POSTAVITI ORGONIT U NEKU PROSTORIJU KOJA IMA ŠTETNO ZRAČENJE'. Nekoliko tih upita konkretno se ticalo Hartmannovog i Curryjevog čvora jer se radi o zračenjima iz svemira (da li ih treba postaviti npr. ako se radi o kući na tavan ili pak na najvišlju policu ili ormar koji je blizu tih zračenja i sl.). 

Kod postavljanja nije nužno da orgonit postavite na izvor štetnog zračenje. Naime, svaki orgonit ima svoj opseg djelovanja i on je najbitniji kod postavljnja (dakako, uz njegovu snagu). Orgoniti se mogu postaviti bilo gdje uz opasku da štetno zračenje bude unutar opsega djelovanja orgonita berem 2 trećine (otprilike, ako je opseg djelovanja orgonita 3m, štetno zračenje mora biti unutar 2 metra od mjesta gdje je postavljen orgonit).

Što se tiče gor navedenog Hartmannovog i Curryjevog čvora, stvar je potpuno ista bez obzira što zračenje dolazi iz Svemira. Bitno je da je orgonit postavljen kako sam i naveo.

Uz sve predstavljene orgonite na ovom bloku nadopisao sam njihov opseg i jakost. Vjerujem da već ranije opisan njihov sastav može biti prava smjernica svima koji rade orgonite da ipak, makar i okvirno, imaju bar neki podatak o njihovom opsegu i jakosti djelovanja.


Postavljanje orgonita-zapažanja (O orgonitima - 5 dio)


U ovom tekstu ukratko donosim neka zapažanja oko postavljanja orgonita u prostor. Pri tom donosim tri skicirana primjera kako bi cijela priča bila cjelovitija i jasnija. Svi orgoniti u navedenim primjerima postavljeni su pomoću viska, odnosno, visak je odredio koji orgonit treba postaviti u prostor i na koje mjesto te koliko ih treba biti.

SKICA 1: 
Radi se o prostoru koji je izložen tehničkom zračenju repetitora. U taj prostor postavljena su 4 orgonita:


- oznaka broj 1 = STOŽAC 2
- oznaka broj 2 = PIRAMIDA
- oznaka broj 3 = OKRUGLI ORGONIT/EKO ORGONIT
- oznaka broj 4 = STOŽAC 3 

SKICA 2:
Radi se o prostoru u kojem se nalazi podzemni vodeni tok U toj prostoriji postavljeno je također 4 orgnonita:
- oznaka broj 1 = OKRUGLI ORGONIT/EKO ORGONIT
- oznaka broj 2 = OKRUGLI ORGONIT/EKO ORGONIT
- oznaka broj 3 = STOŽAC 1
- oznaka broj 4 = OKRUGLI ORGONIT/EKO ORGONIT
Ono to je znaimljivo u ova dva slučaja je to da raspored orgonita u prostorijama čini svojevrsni nepravilni romb. Nadalje, orgoniti na neki način komuniciraju, odnosno, čine svojevrsnu 'zatitnu mrežu' u kojoj je jedan od njih 'noseći'. Taj 'noseći' orgonit, po mojim zapažanjima, kao da održava postavljenu 'zaštitnu mrežu' na način da ne dopušta smanjivanje njene efikasnosti te prvi u sebe 'upija' štetna zračenja - npr. kod SKICE 1 - tehničko zračenje od oko 220 okretaja smanjeno je u prostoriji na 7 što se i održava i u slučajevima kada tehničko zračenje odlazi i preko 280 (i više okretaja).
Taj 'noseći' orgonit u obaprimjera je stožac - u SKICI 1 to je STOŽAC 3. Zanimljivost kod 'nosećeg' orgonita je posebice vidljiva u SKICI 1. Naime, u tom primjeru u prostoriji se nalazi PIRAMIDA koja je po jakosnoj tablici 'savršena' dok su oba stožca po jakosti 'vrlo jaki'. Nekako bi se logički dalo zaključiti da bi u tom prostoru piramida tebla biti 'noseća' zbog svoje jakosti. No, čini se da veliku ulogu u svemu imaju kristali koji su na vrhu svakog stožca zbog kojih upravo oni preuzimaju tu glavnu ulogu u rasporedu.

SKICA 3:
Radi se o prostoru u kojemse nalazi podzemni vodeni tok i tzv. Curryjev čvor. U tu prostoriju postavljena su 2 OKRUGLA/EKO ORGONITA.


U ovom slučaju, orgoniti su postavljeni dijagonalno, jedan nasuprot drugoga. Zanimljivo je da u ovom slučaju ne postoji 'noseći' orgonit.

U slučaju SKICE 1 napravio sam i eksperiment s tri orgonita. U tom slučaju iz prostora je izbačena PIRAMIDA. Tehničko zračenje od 220 okretaja bilo je smanjeno na 10 a ako se skica tada pogleda raspored orgonita čini gotovo pravokutni trokut.

Svemu treba dodati da mjesto koje je visak odredio za orgonit nije 'jedna očka' već je to prostor na kojem se orgonit može micati u rasponu od oko 25 cm. To mjesto koje se pokaže idealno za određeni orgonit je zapravo mjesto na kojem on brže 'upija' i smanjuje štetna zračenja u određenoj prostoriji. Razlika između jednog takvog 'idealnog' mjesta i jesta koje to nije je, da se tako izrazim 2-4 min 'bržeg rada' orgonita. Dakako, njegova efikasnost ostaje ista u oba slučaja.

Gore navedeni primjeri iskušani su na veliki broj mjesta tako da mogu zaključiti da je to neko svojevrsno pravilo po kojem se orgoniti ponašaju u prostoru (pri tom svakako treba uzeti u obzir karakteristike i sastav orgonita koji su korišteni).

Dodatna zapažanja (O orgonitima-6 dio)

U zadnje vrijeme primio sam neke upite vezane za izradu orgonita i njihovo postavljanje. Na neke od tih upita već sam dao odgovor u ranijim tekstovima, no, ponovit ću ih kako pojedinci ne bi trebali nepotrebno tražiti po ranijim tekstovima. 

- Koja smola je najpogodnija za izradu orgonita?
U vezi ovog upita dobio sam dva-tri upita kojis u vezani za pčelin vosak i izradu orgonita od njega (neke od njih dobio sam i na fotografiji da ih izmjerim). Po svemu što sam do sada očitao najbolja smola za izradu orgonita je prirodna a zatim poliesterska. Pčelin voska je također pogodan za izradu orgonita ali po kvaliteti orgonita koje sma vidio bili su daleko iza prirodne i poliesterske smole.

- Gdje treba postaviti orgonit kada su u pitanju štetna zračenja, pogotovo ako se radi o zračenjima iz svemira?
Kod postavljanja nije nužno da orgonit postavite na izvor štetnog zračenje. Naime, svaki orgonit ima svoj opseg djelovanja i on je najbitniji kod postavljnja (dakako, uz njegovu snagu). Orgoniti se mogu postaviti bilo gdje uz opasku da štetno zračenje bude unutar opsega djelovanja orgonita berem 2 trećine (otprilike, ako je opseg djelovanja orgonita 3m, štetno zračenje mora biti unutar 2 metra od mjesta gdje je postavljen orgonit).

- Da li se krstali u orgonitima trebaju 'puniti' i 'prazniti'?
Poznato je da se određeni kristali - ako su samostalni - moraju puniti i praznti prirodnim putem (voda, sunce...). Po mom radiestezijskom očitovanju kristali u orgonitima se ne morau puniti i prazniti poput samostalnih. Orgonska energija koju emitiraju nekako se 'pobrinula' i za taj segment. Potvrda za to je i efikasnost i opseg djelovanja orgonita koje sam predstavio jer im se njihova efikasnot i opseg nije izgubila (nije se umanjila) ni najmanje do današnjeg dana (otprilike oko 2.g.). 

- Kolika je trajnost orgonita?
Ovo je iznimno zanimljivo pitanje na koje još ne ogu dati precizan odgovor. Naime, za većinu orgonita koje sam predstavio radiestezijski sam očitao da im je trajnost oko 80 (i više) godina. Da bi se to potvrdilo doista treba proći taj iz godina i dobiti se potvrda.

- Da li su orgoniti štetni za ljudski organizam?
Do sada nisam utvrdio nikakvu štetnost orgonita po ljudski organizam te da djeluju isključivo u pozitivnom smjeru, uravnotežujući mnoge segmente u našem funkconiranju našeg organizma.