KRISTALI I ORGONITI

 ORGONIT ZA PRAŽNJENJE I PUNJENJE KRISTALA


Tematika punjenja i pražnjenja kristala putem orogonita jedna je od tema za koju sam u proteklih deset godina dobivao mnoštvo upita. Upiti koje sam dobivao svodili su se na slijedeće:

 

1) da li se kristali mogu prazniti i puniti pomoću orgonita?;

2) koliko dugo traje proces?;

3) da li se kod programiranih kristala briše upisani program?

 

Dakako, sve to ponukalo me da se radiestezijski tome isto posvetim.

 

Tako je dosta vremena potrošeno na mnoga mjerenja s raznolikim orgonitima različitog sastava -  stožci, 'TowerBusteri' (TB), piramide ('manje' i 'veće'), 'Broadcastere' (BC) (sa zapperom i bez njega) pa čak i orgonski top (također, sa zapperom i bez njega –  i sve to kombinirano s mnoštvom kristala.

Rezultat takvih mjerenja bio je da orgon ne može prazniti ni puniti kristale. Dakako, bilo je to malo razočaranje za one koji su mi slali upite. Ja osobno sam bio gotovo uvjeren da sam završio i s tom tematikom vezanom za orgone.

No, prije nekih dvije godine kontaktirao me 'orgonitaš' Ivan Jemrić (ali i dugogodišnji ovlašteni učitelji Thetahealing tehnike), s kojim se znam već niz godina. Ivan se kao 'orgonitaš' nametnuo svojstvenim stilom  izrade orgona u drvetu. Uglavnom, nakon njegovog poziva tema 'punjenje i pražnjenje kristala' ponovno se nametnula kao aktualna.

 

Ivan Jemrić pri izradi orgonita /Photo by LB

 

Ivanov originalni drveni orgonit-sat /Photo by LB
 

On, dakako, nije došao 'praznih ruku'. Imao je već pripremljen orgonit – u drvetu, naravno :) - koji je trebalo radiestezijski ispitati. Upiti s početka teksta, naravno, došli su u 'paketu' sa spomenutim orogonitom.

Od kristala, u početnim i kasnijim mjerenjima,korišteni su: 2 viska od gorskog, špica gorskog kristala jantar, mjesečev kamen, jaspis, tigrovo oko, lapis lazuli, žad (i još mnogi)....

Rezultat radiestezijskog ispitivanja koje je slijedilo dalo je pozitivne odgovore na ta ista pitanja. A oni su glasili:

 

1) kristali se mogu puniti i prazniti putem orgonita;

2) proces je trajao 2-3 sata;

3) upisani programi se ne brišu;

 

Početni rezultati su, dakako, oduševili. No, Ivan tu nije stao. Nakon malog zatišja, uz dogovor da još ništa ne objavljujem, stigli su i novi orgoniti. Ovi su za razliku od prvoga bili puno efikasniji u nekim detaljima. Njima ću se dalje u tekstu i više pozabaviti.

Svemu treba dodati da ovi orgoniti imaju i svoju 'klasičnu' ulogu zaštite prostora od štetnog zračenja.

 

ORGONIT 1. 

 


SASTAV: hrast,borova i epoksiodna smola, gorski kristal, jaspis, karneol, crni turmalin, miks kristala

 

VANJSKE DIMENZIJE:

24 x 24 cm, promjer kruga 15 cm

JAKOST: iznad 5000 okretaja

DJELOVANJE: cca 2,25 km/puna snaga: cca 1,95 km

 

 

 

 

 

ORGONIT 2. – 'DRVCE'

 


SASTAV: borova i epoksiodna smola gorski kristal, jaspis, rozenkvarc; 'krošnja': opsidijan, tigrovo oko, aventurin, gorski kristal, oniks

 

DIMENZIJE:

širina: cca 8 cm

visina: cca 15 cm

JAKOST: iznad 5000 okretaja

DJELOVANJE: cca 1,3 km/puna snaga: cca 980 m

 

 

 

 

ORGONIT 3. – 'ZDJELICA' 

 

 
SASTAV: borova i epoksiodna smola, gorski kristal, crveni jaspis, aventurin, špica gorskog kristala

JAKOST: iznad 5000 okretaja 

 
DJELOVANJE: cca 1,5 km/puna snaga: cca 1,1 km
 
DIMENZIJE: 
 
širina: cca 18 cm
 
visina: cca 7 cm


 
 
Kod ovih mjerenja rezultati su bili sasvim drugačiji u dijelu koji se odnosi na vrijeme 'rada' orgonita – umjesto dotadašnjih 2-3 sata sada se sve svelo na 10-15 min. To je, dakako, zadivljujući rezultat.
Tu ću posebno dodati i kristalne viske. Kako u radu povremeno i njih koristim za određene stvari, svi oni imaju svoje programe. Nakon što su bili na opisanim orgonitima, svi programi i ovdje su ostali upisani a ono što me posebno dojmilo je da je svaki visak imao brže kretnje tijekom rada i rad s njim bio je iznimno 'lagan'. To ja, u svom radiestezijskom žargonu, zovem 'namještanjem na savršenu frekvenciju za rad'.     
 
    

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 
 
Iduće pitanje koje se tu postavlja je kako su uopće predstavljeni orgoniti najednom postali efikasna alatka za pražnjenje i čišćenje kristala? Njihov sastav nije nimalo drugačiji od sastava hrpe drugih orgonita koji su se pokazali neučinkovitim. 
 
Odgovor na to pitanje leži u programiranju kristala pri izradi orgonita. Po  riječima Ivana taj proces vrši se u dva koraka:
 

1) programiranje kristala prije ulijevanje orgonita;

2) programiranje gotovog orgonita;

 

Oba koraka traju između 10 i 15 minuta a koriste se mirisni štapići, esencijalna ulja, zvuk, tibetanska zdjela, drugi kristali, visak. Posebni naglasak stavljen je na svjedočenje instaliranja željenog sadržaja u kristale a kasnije i u orgonit.

Bez ikakve sumje, gore opisani orgoniti iznimno su zanimljiv proizvod. Ljubitelji kristala bit će iznimno zadovoljni njime jer će im putno toga olakšati. Njihova obrada i mjerenje s radiestezijske strane bili su pravi mali izazov. Njihov napredak u izradi i efikasnosti odraz je inovativnog promišljanja i upotrebe različitih tehnika. Po mom osobnom mišljenu, s obzirom da sam već niz godina u tematici orgona, ove orgonite treba smatrati priličnim iskorakom. Sam pristup u njihovoj izradi, čvrsto vjerujem u to, ponukat će mnoge da sa svojim znanjem i tehnikama uključe orgonite i u druga područja, možda i u neka za koja sada mislimo da su nespojiva s orgonitima. Vrata u tom pravcu su se malo otvorila....pokušajmo ih širom otvoriti!

 

 

Za samu izradu i dodatne informacije vezane za izradu ovog tipa orgonita možete se direktno obratiti Ivanu na njegove kontakte:

 

mob: 091 602 7683

email: virtuarsorg@gmail.com

...ili potražite na Facebooku stranicu VirtuArs

 

 

 

...različita radiestezijska mjerenja s navedenim orgonitima i dalje su u tijeku... u dogledno vrijeme i ti rezultati biti će dostupni  putem ovog bloga :)